Završni radovi na parkingu ispred Opštine Rakovica

Počeli su završni radovi na obnovi parkinga ispred zgrade Opštine Rakovica. Firma „Deneza M“ koja je izvođač radova započela je asfaltiranje, a radovi će, ukoliko vremenske prilike dozvole, biti završeni za nekoliko dana.

„Danas je počeo završni deo građevinskih radova, mašine su već započele asfaltiranje, i uskoro ćemo moći da se pohvalimo potpuno renoviranim parking prostorom. Vremenske prilike su dozvolile da se ovaj posao privede kraju pre planiranih rokova. Ono što jevažno za građane je činjenica da će upotreba ovog parkinga biti besplatna za one koji su došli da završavaju poslove u zgradu Opštine“, rekao je predsednik Gradske opštine Rakovica Milosav Miličković.

Nakon asfaltiranja ostaje da se ceo prostor oplemeni novim stablima i da se ozeleni, tako da parking neće biti samo funkcionalan, već i lep za oko.

Uradiće se i novi prilaz, napraviće se takozvana „lepeza“, i vozila će sa ulice lakše moći da uđu na parking, tačnije, neće se usporavati saobraćaj u ovom delu ulice Miška Kranjca.

Kada se završi, novi parking će biti funkcionalniji od prethodnog, imaće 58 parking mesta umesto dosadašnjih 55. Četiri parking mesta ispred ulaza u Centar za socijalni rad biće prilagođena licima sa posebnim potrebama.

 

 

Izvor : (www.pravda.rs)