Vasil Hadžimanov u okviru Dana Beograda u Centru za kulturu "Rakovica"

Vasil Hadžimanov bend u centru za kulturu Rakovica, 19. Aprila od 20 časova, u okviru obeležavanja Dana Beograda.
Dani Beograda bice otvoreni u CZK Rakovica, 18. aprila likovnom izložbom najboljih dečijih radova učenika Osnovih škola sa teritorije Rakovica, a tog dana će biti održana I priredba, na kojoj će biti proglašen pobednik tog literarnog konkursa. Istog dana u večernjim časovima, CZK Rakovica poklanja sugradjanima koncert “Muzika vremena- veče Vagnera”, na kome će nastupiti pijanista Mirko Jorgović I oboist Andrej Grujić.

Posebno iznenadjenje u okviru Dana Beograda, jeste džez koncert Vasil Hadžimanov benda, koji će početi u 20 časova.

Vasil Hadžimanov kombinuje balkansku tradicionalnu, folk muziku sa modernim muzičkim žanrovima (džez, fank…). Muzika Vasila Hadžimanova je auitentična I predstavlja novi pristup džez muzici. Bend je osnovan 1995. godine. Prvi album ovog benda, pod nazivom “11 razloga za” objavljen je 2001. godine, kada je I dobio nagradu Beovizije, za najbolji debi album . Članovi Vasil Hadžimanov benda učestvovali su u projektu reditelja Gorana Paskaljevića ,sa kojim su snimili dokumentarni film o Beogradu, za ARTE televiziju. Drugi album “Kafanki” objavljen je 2003. godine, a za ovaj album su dobili nagraduFestivala Sunčane skale, za najbolji instrumentalni album te godine. Na Enter muzičkom festivalu u Beogradu, nastupili su sa čuvenim Džoem Zavinulom (Joe Zawinul), sa kojim su nakon toga ostvarili saradnju, pa su su svirali u njegovom klubu u Beču. Nastupali su I sa čuvenim violinistom Najdželom Kenedijem u Beogradu., a 2005 goddine predstavili su balkansku muziku na Festivalu Expo u Japanu. Bend je nastupao I u Parizu, Češkojj, Austriji, Mađarskoj, Italiji, kao I u bivšim republikama SFRJ. Album “3” (Sega Mu e Majkata) objavljen je 2007. godine, a dve godine kasnije objavili su čet rti album “Života mi”. Na koncertu u CZK Rakovica, Vasil Hadžimanov bend će pored svojih poznatih numera, predstaviti I muziku sa najnovijeg albuma “Taka i taka stvar”.

Ulaz na koncert “Muzika vremena-veče Vagnera”, 18. aprila od 20 časova, je slobodan, a publika će imati prilike da pored Vagnerove Prelude to ActIII za engleski rog i klavir iz opere “Tristan I Izolda!”, i kompozicije Baha, Handela, Mocarta, Betovena I Enrikea Granadosa.

(Izvor: http://www.mrezakreativnihljudi.com)