Rakovica protiv droge

U Gradskoj opštini Rakovica tokom februara organizovan je niz tribina u svrhu borbe protiv narkomanije. Tribine pod sloganom „Droga je nula, život je jedan“ namenjene su edukaciji roditelja kako bi podigle svest o posledicama koje droga izaziva. Druga po redu tribina, kojoj je prisustvovao veliki broj roditelja i nastavnog kadra osnovnih škola, održana je u sredu 20. Februara u Velikoj sali Opštine Rakovica.

Predsednik Opštine Rakovica Milosav Miličković rekao je da je su zdravlje i bezbednost najmlađih pririteti Opštine, i da je lokalna samouprava borbu protiv narkomanije shvatila ozbiljno.Najeminentniji stručni predavači iz Odeljenja za suzbijanje narkomanije i krijumčarenje narkotika MUP-a Srbije održali su predavanje namenjeno roditeljima i nastavnicima učenika osvnovnih škola sa teritorije opštine Rakovica.

 

“Pozdravljam akciju Opštine Rakovica koja je jedna od retkih gradskih opština koja je pokrenula organizovanu kampanju borbe protiv zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Nema škole u Beogradu koja je imuna na zloupotrebu narkotika. Nastavićemo i dalje sa sličnim akcijama. Praksa je pokazala da se najbolji efekat postiže kada vršnjaci rade sa vršnjacima. Vi ste opština koja upravo to sprovodi, Kancelarija za mlade svojim akcijama po školama pomaže ovom vidu edukacije”, rekao je stručnjak iz Odeljenja za suzbijanje narkotomanije i krijumčarenje narkotika Lambe Đeralijeskil.

Predavači su upoznali roditelje koji su to simptomi koji ukazuju da njihovo dete eventualno zloupotrebljava narkotike, i davali su savete šta učiniti ukoliko se tako nešto otkrije, u čemu roditelji greše i kada postupaju pravilno.

U toku meseca februara predavači Odeljenja za suzbijanje narkomanije i krijumčarenje narkotika obišli su sve osnovne škole na teritoriji Rakovice gde su decu četvrtog i sedmog razreda upozoravali na opasnosti od ove pošasti 21 veka.

U sklopu meseca borbe protiv narkomanije predviđeno je da Kancelarija za mlade napravi spot posvećen borbi protiv narkomanije. Aktivisti ove kancelarije će takođe promovisati sport i zdrav način života po školama. Cela akcija završiće se velikim besplatnim koncertom 2. marta u naselju Miljakovac u Rakovici na kojem će poznati muzičari podržati borbu protiv narkomanije.

 

Preuzeto sa: http://www.pravda.rs