Nova donacija za srednju zanatsku školu u Rakovici

Opština Rakovica je sa 45.000 dinara pomogla otvaranje cvećarskog kabineta u Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici.

Srednja zanatska škola u Rakovici dobila je i cvećarski kabinet u kojem će učenici ovog obrazovnog profila moći da imaju praktičnu nastavu i usavršavanje. Srednju zanatsku školu, između ostalog, pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, a Opština Rakovica je otvaranje cvećarskog kabineta pomogla sa 45.000 dinara, dok je gradski Sekretarijat za urbanizam najveći pojedinačni donator.

Svečanom otvaranju kabineta prisustvovali su predstavnici, pomoćnik ministra rada zapošljavanja i socijalne politike Vladimir Pešić, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i njegova zamenica Ivana Vilotijević, kao i predsednik Opštine Rakovica Milosav Miličković, i zamenik predsednika Dušan Đaković.

„Čast mi je da danas budem ovde na otvaranju cvećarskog kabineta u Srednjoj zanatskoj školi, čime je Opština Rakovica nastavila uspešnu saradnju sa ovom obrazovnom ustanovom. I do sada smo se trudili da izađemo u susret potrebama učenika ove škole, a današnjom skromnom donacijom nadam se da ćemo doprineti obučavanju i osposobljavanju ovih mladih ljudi za što bolje nalaženje profesionalne orijentacije i uspeh u životu. Srednja zanatska škola je po mnogo čemu specifična i ja, ispred Opštine Rakovica, divim se entuzijazmu i energiji koja odavde isijava, i obećavam da će Opština nastaviti da pomaže projekte ove škole“, rekao je Miličković.

Novootvoreni kabinet predstavlja nastavak uspešne saradnje Gradske opštine Rakovica i Srednje zanatske škole. Pre manje od mesec dana Opština Rakovica je donirala peć za peciva pekarskom odeljenju ove škole. Samo u prošloj godini Opština Rakovica pomogla je ovu obrazovnu ustanovu sa više od 500.000 dinara.

U naredom periodu Opština Rakovica planira da pomogne ovoj školi da pokrene projekat „socijalne pekare“.