Jesenja akcija usvajanja pasa „Najbolji prijatelj"

Neodoljive pse koji nemaju vlasnika pa su smešteni u gradskim prihvatilištima, Beograđani će moći da usvajaju na punktu koji će biti organizovan u centru grada u prolazu „Bezistan", u subotu od 11 do 13 časova, saopštio je Sekretarijat za komunalne i stambene poslove.

Na ovaj način nastavlja se podsticanje građana da sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima. Kampanja „Najbolji prijatelj" do sada je dala značajan doprinos ostvarenju izuzetnih rezultata - broj napuštenih pasa i incidenata se smanjuje, a uvećava se broj čipovanja, vakcinacija, pa i sterilizacije pasa. U prethodnoj godini, više od 700 pasa iz gradskih prihvatilišta dobilo je vlasnika i pronašlo svoj dom.

U nameri da ljubav i odgovornost prema psima približe građanima, Sektor zoohigijene i VU „Veterina Beograd" trude se da se akcije usvajanja organizuju u svim delovima grada. U ovoj jesenjoj kampanji, posle akcije u „Bezistanu", sledeći punkt će biti organizovan u četvrtak, 26. septembra, od 16 do 18 časova u Parku srpsko-japanskog prijateljstva na Miljakovcu.

Ove jeseni, početkom oktobra, planirano je i organizovanje prvog sajma udomljavanja na kojem bi pored „Veterine Beograd" učestvovala i udruženja za zaštitu životinja, kao i kompanije koje se bave proizvodima namenjenim kućnim ljubimcima. Sajam bi bio održan na platou ispred Hrama Svetog Save, gde bi građani mogli da usvoje životinje, ali i da dobiju niz korisnih veterinarskih saveta i saveta za negu i pravilno odgajanje.