Besplatni preventivni stomatološki pregledi

U cilju očuvanja zdravlja stanovnika naše Opštine, Služba stomatologije Doma Zdravlja Rakovica je donela odluku da organizuje besplatne preventivne stomatološke preglede za zaposlene u svim privrednim i pravnim subjektima na teritoriji Opštine, kao i za članove njihovih porodica.


Imajući u vidu da su statistički podaci koji se odnose na zdravlje zuba  poražavajući, u smislu da samo 8,5% populacije na nivou Srbije ima sve svoje zube, a da je čak 26,6% stanovnika sa nedostatkom više od 10 zuba, apsolutno se ne dovodi u pitanje važnost periodičnih preventivnih pregleda zuba.

Karijes zuba je najrasprostranjenije oboljenje današnjice i bitno je da se još od nicanja prvih zubića vodi računa o higijeni zuba i usta.

Apsolutno je razumljivo da u uslovima u kojima naši sugrađani žive, gde su prihodi minimalni ili nikakvi, oni sebi uskraćuju iz materjalnih razloga, ali takođe i iz neznanja, osnovne preglede kod stomatologa. Podaci govore da samo jedna trećina naših sugrađana redovno kontroliše zdravlje svojih usta, a kao što znamo  ona su i prva linija odbrane od drugih oboljenja koja imaju uticaja na zdravlje čitavog organizma.

Naš Dom Zdravlja ima izuzetno stručan kadar stomatologije, sa višegodišnjim iskustvom koji je u mogućnosti da pruži vrhunsku uslugu sanacije, kao i kompletno protetsko i ortodonsko zbrinjavanje. Stanovnicima Opštine Rakovica je nesumnjivo važan i podatak da su cene usluga povoljnije nego u privatnoj praksi. 

Građanima Opštine Rakovica Dom Zdravlja nudi mogućnost plaćanja usluga u više mesečnih rata, čekovima, uskoro i platnim karticama, a po dogovoru sa firmama omogućićemo i plaćanje sa platnih spiskova.

Za sve dodatne informacije nas možete kontaktirati telefonom, mailom ili faksom ili direktno načelnika stomatologije na broj (062) 8856-489 svakog radnog dana. Nadamo se da ćemo ostvariti saradnju na obostrano zadovoljstvo i na taj način doprineti poboljšanju zdravlja naših sugrađana.

Preuzeto sa: http://www.dzrakovica.rs/index.php